Skip to content

Tuinen en parken: leuke plekken om te ontspannen en opnieuw in contact te komen met de natuur

Het Mütter Museum in Philadelphia is een must-bezoek als je een bibliofiel bent met een voorkeur voor het ongewone. Deze klinische galerij herbergt een aanzienlijke verzameling klinische bijzonderheden, van fysiologische monsters en antieke medische hulpmiddelen tot onderhouden menselijke lichaamsorganen. Het is zowel schrijnend als opmerkelijk en biedt een uniek perspectief op de achtergrond van medicatie.

Als je zin hebt in ongewone en Fun Places ongewone accommodaties, overweeg dan om in de Dog Bark Park Inn in Cottonwood, Idaho te blijven. Deze bed-and-breakfast heeft de vorm van een enorme beagle en u kunt uitrusten in het lichaam van de hond. Het is niet alleen een comfortabele plek om te verblijven, maar ook een geweldige fotolocatie voor je Instagram-feed.

Voor een dosis fantasierijke excentriciteit is het Museum voor Hedendaagse Kunst in Kanazawa, Japan, een goudmijn van progressieve kunst en psychedelische tentoonstellingen. Het grensverleggende werk met scherm zal je aannames zeker op de proef stellen en je creatieve verbeelding stimuleren.

Als je een volger bent van het vreemde en eigenaardige, dan is het Winchester Mystery House in San Jose, Californië, een must-bezoek. Het huis staat bekend om zijn labyrintische indeling, inclusief trappen die nergens heen leiden, deuren die rechtstreeks in muuroppervlakken uitkomen en geheime stromen.

Voor degenen die een voorkeur hebben voor het macabere, bieden de Kapucijner Catacomben in Palermo, Italië, een huiveringwekkende ervaring. De catacomben omvatten honderden gemummificeerde lichamen en skeletsystemen die eeuwen teruggaan. Het is een angstaanjagend verbluffend en toch griezelig gebied dat een blik in het verleden en een gevoel van respect voor de overledene biedt.

Ga naar het Museum of Bad Art in Massachusetts als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen. Deze unieke galerij zet zich in voor het verzamelen, beschermen en herdenken van de meest verschrikkelijke kunst ter wereld. Het is een locatie waar ‘slechte’ kunst in de schijnwerpers staat, en je zult het zelf ontdekken, gezien de grote grens tussen tovenaar en middelmatigheid.

Als u in België bent, bezoek dan zeker het Atomium in Brussel. Dit enorme raamwerk, gemaakt om eruit te zien als een ijzerkristal dat 165 miljard keer is vermenigvuldigd, is een kunstwerk van geavanceerd ontwerp. Binnen ontdek je een galerij die de achtergrond van het Atomium en zijn taak tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958 belicht.

Overweeg een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico als je een kenner bent van alle paranormale en vreemde punten. Deze galerij zet zich in voor de beruchte Roswell-zaak uit 1947 en verkent de wereld van UFO’s en buitenaardse ervaringen. Of je nu een echte volger bent of gewoon geïnteresseerd, het is een opmerkelijk gebied om te bezoeken.

Heb je ooit gefantaseerd over het verkennen van een stad die volledig bevolkt wordt door katten? Dit afgelegen vissersstadje staat bekend als ‘Cat Heaven Island’ en herbergt nog meer huiskatten dan mensen.

Momenteel maken we een reis naar Cappadocië, Turkije, waar je een luchtballonavontuur kunt maken over een uniek landschap van sprookjesachtige rookschachten en grotwoningen. De transcendente aantrekkingskracht van dit gebied is de wens van een professionele fotograaf, en er in een levendige ballon overheen zweven is een opmerkelijke ervaring.

Het Eiland van de Poppen in Mexico zou jouw perfecte locatie kunnen zijn. Of je het nu gelooft of niet, een bezoek aan dit eiland zal zeker de rillingen over je rug doen lopen.

Als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen, ga dan naar het Museum of Bad Art in Massachusetts. Als je de voorkeur geeft aan het excentrieke, ga dan naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Als je een bibliofiel bent met een voorliefde voor het ongewone, dan is het Mütter Museum in Philadelphia een must-bezoek. Als je een fan bent van alle paranormale en vreemde punten, overweeg dan een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico.

Als je je waagt aan de transcendente landschappen van het Wulingyuan-natuurgebied in China, zul je zeker naar een land van dreigende zandsteenkolommen, dichte bossen en steile watervallen gaan. Het is een locatie die lijkt te zijn geplukt uit de webpagina’s van een droomboek.

Over kunst gesproken: bent u zich ooit bewust geworden van het excentrieke Underwater Sculpture Park in Grenada? Deze bijzondere bestemming omvat een verzameling sculpturen ondergedompeld in het kristalheldere water van de Caribische Zee. Het is niet alleen een opmerkelijke creatieve onderneming, maar het functioneert ook als een verzonnen koraalrif, dat reclame maakt voor het waterleven en de ontwikkeling van koraalriffen.

Als je een voorkeur hebt voor excentriek, kijk dan eens naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Deze galerij is een uniek kunstwerk op zichzelf, gemaakt door de beroemde muzikant Salvador Dalí. Het staat vol met zijn psychedelische ontwikkelingen, van ontdooiende klokken tot ongewone sculpturen, waardoor het een must-see is voor aanhangers van de progressieven.

Published inBusiness
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.