Skip to content

Stage lopen in het buitenland: kansen verkennen in tropisch Curaçao

Het eiland nodigde me uit met zijn gezellige, exotische wind, en ik ontdekte al snel dat Curaçao zelfs meer was dan alleen een bezoekerslocatie; het was een gebied waar achtergrond, samenleving en volledig natuurlijke charme op een uniforme en onderscheiden manier met elkaar verbonden waren. Mijn onderwijsbeurs bevond zich in het hart van Willemstad, de grondstoffenstad van Curaçao. Weekendjes weg waren mijn tijd om het eiland te verkennen, en Curaçao stelde niet teleur. De galerijen van het eiland, zoals de Kura Hulanda Gallery en de Mikve Werken op Curacao Israel-Emanuel Synagoge, vertelden verhalen over de uiteenlopende individuen die feitelijk het verleden van Curaçao hadden gevormd. Curaçao had mijn ogen geopend voor de elegantie van het Caribische verlangen, en het was een verlangen dat ik zeker voor het leven met me mee zou nemen.

Weekendjes weg waren mijn tijd om het eiland te verkennen, en Curaçao stelde niet teleur. Tijdens mijn trektocht door het Christoffel National Park kon ik mezelf onderdompelen in de gevarieerde en weelderige vegetatie en dieren van het eiland, wat veel te maken had met de vlakke landschappen van mijn geboortestad.

Terwijl het zonlicht onder het perspectief zakte en de lucht opnieuw schilderde met oranje en roze tinten, ontdekte ik mezelf op het prachtige eiland Curaçao, helemaal klaar om aan een reis te beginnen die mijn leven definitief zou veranderen. Deze kleine Caribische schat, genesteld in het zuidelijke deel van de Kleine Antillen, zou zeker mijn thuis zijn voor de volgende paar maanden, terwijl ik als geen ander aan een onderwijsgemeenschapsreis begon.

Bovendien had ik de mogelijkheid om getuige te zijn van de kracht en vastberadenheid van de individuen in moeilijke tijden. Het eiland kreeg te maken met een groot aantal natuurlijke catastrofes, maar het buurtgevoel en de standvastige geest van de Curaçaoënaars waren werkelijk motiverend.

Mijn onderwijsbeurs bevond zich in het hart van Willemstad, de financieringsstad van Curaçao. Samen met mijn collega’s heb ik verschillende banen toegevoegd die bedoeld waren om het gevarieerde waterleven, dat floreerde in het kristalheldere water van Curaçao, te beschermen.

Curaçao had mijn ogen geopend voor de elegantie van het Caribische verlangen, en het was een verlangen dat ik zeker voor het leven met me mee zou dragen. Mijn ervaring als onderwijsbeurs had niet alleen mijn perspectieven verruimd, maar had ook een blijvende stempel op mijn hart gedrukt, waardoor ik een langdurige voorstander was van verantwoordelijke toeristen en een enthousiaste toerist die graag de verborgen schatten van de wereld wilde ontdekken. Toen ik thuis in het vliegtuig stapte, begreep ik dat mijn reis naar het Caribisch gebied eenvoudigweg het begin was van een leven vol expedities, ontdekkingen en verkenningen.

De achtergrond en samenleving van Curaçao waren eveneens zeer interessant. De galerijen van het eiland, zoals de Kura Hulanda Gallery en de Mikve Israel-Emanuel Synagoge, vertelden verhalen over de uiteenlopende individuen die feitelijk het verleden van Curaçao hadden gevormd.

De mensen op Curaçao waren enkele van de populairste en meest uitnodigende mensen die ik ooit eerder tevreden had gesteld. Hun gevoel van tevredenheid op hun eiland en hun enthousiasme om hun samenleving en praktijken met mij te delen, hebben een blijvende stempel op mijn hart gedrukt.

De eerste paar weken waren een tijd van opwinding en verandering. Het eiland nodigde me uit met zijn gezellige, exotische wind, en ik ontdekte al snel dat Curaçao groter was dan alleen een vakantiebestemming; het was een gebied waar achtergrond, samenleving en volledig natuurlijke charme op een uniforme en unieke manier met elkaar verbonden waren. Door de levendige tinten van de Nederlands geïnspireerde stijl, de dynamische ritmes van de regionale liederen en de verrukkelijke geur van Caribisch eten leek het al snel alsof ik in een ansichtkaart terechtkwam.

Naarmate de dagen zich ontwikkelden tot weken, en de weken tot maanden, werd mijn leservaring op Curaçao uiteindelijk groter dan alleen maar een werkervaring; het was een levensveranderende ervaring. Ik ontdekte dat het Caribische verlangen lang niet ideale kustlijnen en overtuigende handbomen was; het had te maken met het overvloedige aanbod aan samenlevingen, de initiatieven tot behoud en de authentieke warmte van individuen die van Curaçao een werkelijk unieke locatie maakten.

Een van de hoogtepunten van mijn reis was de mogelijkheid om regionale vieringen en praktijken mee te maken. Elk gerecht was een kookreis, en ik merkte dat ik verrukte van smaken waar ik niet genoeg van kon krijgen.

Het eiland was eigenlijk mijn tweede thuis geworden, en het afscheid nemen was slechts een van de meest bitterzoete minuten van mijn leven. Ik verliet Curaçao met een hart vol herinneringen, gloednieuwe relaties en een veel dieper begrip van de wereld. De lessen die ik ontdekte over ecologisch behoud, multiculturalisme en het uithoudingsvermogen van de buurt zijn me echt bijgebleven en hebben mijn kijk op het leven en mijn toekomstige ondernemingen gevormd.

Published inBusiness
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.